Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

H γραμματική της τρέλας

        
        Μη μιλάς ποτέ στον εαυτό σου στο 2ο ενικό
αυτό,
το κάνουν μόνον οι τρελοί.
"Γιατί πάντα του γαμάω τη μάνα στο τσιγάρο;" αυτό μπορείς να το πεις
όσο και να το κάνεις
η προβληματική σκέψη όμως είναι η μετάφραση του εσωτερικού μονολόγου που υποχρεωτικά και απαρέγκλιτα θα πρέπει να διεξάγεται στο πρώτο ενικό (για να μην ξεχνιόμαστε) σε εντολή που ακούγεται από έναν άλλον άνθρωπο.
Όταν ακούς φωνές, η σκέψη σου διαμορφώνει τη γραμματική και το προσωπικό λεκτικό ιδίωμα ενός άλλου, ξεχωριστού ανθρώπου,
που μπορεί να έχεις κατασκευάσει ωραία και καλά μετά κόπων και βασάνων στο εργαστήριο του ασυνειδήτου σου,
αλλά αυτά που θα σου πει είναι ένα άλλο γλωσσικό σύμπαν, είναι η δική του οντολογία, είναι το δικό του ιδεολογικό συγκρότημα θέσεων.
έτσι, στο παράδειγμα που προαναφέρθηκε, το γραμματικό λάθος ορίζεται ως εξής: 
/να διαβαστεί με τέλεια άρθρωση/
«Πάλι του γάμησες τη μάνα του τσιγάρου ε; Το γαμάς το τσιγάρο το καταλαβαίνεις; Το καταλαβαίνεις αυτό που σου λέω; Το καταλαβαίνεις γαμώ τη μάνα σου;!! Κάπνισε. Όχι, κάπνισε. Τόλμα. Τόλμα. να. εισπνεύσεις. το. γαμημένο. το. τσιγάρο.και. θα. δεις. τι. έχει. να. γίνει. Κάντο. Ανυπομονώ. Το καταλαβαίνεις αυτό που σου λέω; Ανυπομονώ να έρθω εκεί και να σου σπάσω τα μούτρα ,καριόλα. Το καταλαβαίνεις αυτό; Θα. σου. σπάσω. τα. μούτρα. Δε θα έχεις πια στόμα να καπνίζεις γιατί θα στην σκίσω τη τρύπα σου, το κατάλαβες αυτό; »
- Ναι, το καταλαβαίνω, άντε και γαμήσου που θα μου πεις τι να κάνω.
«Τι είπες ρε καριόλα; Τι μου είπες να κάνω; Να γαμηθώ; Ακούς τι λες; Δε θα γαμηθώ εγώ, εσύ θα γαμηθείς, το κατάλαβες; Θα έρθω εκεί και θα σου σκίσω το μουνί σου μέχρι να βγάλεις αίματα. Εγώ θα σου γαμήσω ,καριολάκι, το καταλαβαίνεις αυτό; Γι' αυτό που είπες. Έκανες. μαλακία. Τη γάμησες τώρα. Σε γάμησα και ψόφησες, πουτανάκι.»
        Ελπίζω να έγινε κατανοητό, γαμώ το Χριστό μου, ότι είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνεις τη σκέψη σου να μεταγραφεί στο 2ο πρόσωπο.
Είναι.
πολύ.
σημαντικό.
Είναι υπερβολικά και απόλυτα δεσμευτικό, σε αυτό τον κόσμο, να μην ακούς φωνές
δεν βρισκόμαστε πια στο Μεσαίωνα όπου το παράλογο πετάει ελεύθερο πλάι στο λογικό, αξεδιάλυτα πλεγμένα, τουλάχιστον σύμφωνα με το Φουκώ.
Σε αυτό τον κόσμο,
η ψυχωσική γραμματική δεν ορίζεται
δεν μπορείς να ακούς ανύπαρκτους διώκτες να σε προπηλακίζουν μέσα στο κεφάλι σου γιατί δεν ορίζεται
δεν μπορείς να τρέχεις έξω γυμνός ουρλιάζοντας και κάνοντας κύκλους γύρω από ένα πνεύμα γιατί δεν ορίζεται
δεν μπορείς να μιλάς με το Θεό και να θέλουν όλοι να σου πιάσουν το χεράκι για να πάρουν την ευλογία γιατί δεν ορίζεται
δεν μπορείς να λες ότι είσαι ο Βασιλιάς και να διατάζεις μάταιες εκτελέσεις γιατί δεν ορίζεται
Η τρέλα
δεν
ορίζεται
Δεν μπορείς 
να υφίστασαι
ως ον έξω του λόγου
Μόνον η λογική ορίζεται και όποιος δεν κατέχει το άθλημα θα τα βρει σκούρα γιατί πολύ απλά ως παράφρων απαγορεύεται να υπάρχεις
δεν κολάει με το υπόλοιπο παζλ, δεν έχει σημασία αν αυτό είναι καλό ή κακό, δεν αποτελεί επιλογή
«Τι μαλακίες λες πάλι ρε πούστη μου; Τι άλλο θ' ακούσω γαμώτο σου! Δεν είσαι τρελή ρε!Ρε μαλάκα, δεν είσαι τρελή ρε. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΗ ΡΕ! Υπάρχουμε ρε, το καταλαβαίνεις; Είμαστε έξω από το σπίτι σου στο κόκκινο αυτοκίνητο. /ναζιάρικα/ Βγες. Μόνο. Βγες. Βγες να σου πούμε ένα γεια. Έλα τώραααα. Σε περιμένω γαμώ την πουτάνα μου! Θα σου κόψω τα χέρια και τα πόδια με μαχαίρι βουτύρου ,ρε τσόλι, μ' ακους ; Μ'ακούς; Σου χτυπάω το κουδούνι τώρα! Ανεβαίνω τις σκάλες και σου γαμάω την Παναγία ΤΩΡΑ. Πέθανες το καταλαβαίνεις; ΠΕΘΑΝΕΣ. Αν δεν αυτοκτονήσεις στα επόμενα δύο λεπτά έχω έρθει και σε έχω κάνει να φτύσεις το γάλα που βύζαξες ,πουστράκι, Μ' ΑΚΟΥΣ ΡΕ;! Μ' ΑΚΟΥΣ ΡΕ;;;! Θα σπάσω την πόρτα ρε μαλακισμένο!! Πήγαινε στην ταράστα σου ΤΩΡΑ και πέσε από κάτω να ψοφήσεις, γιατί έτσι και έρθω, θα σου σπάσω τα κόκαλα ένα ένα, πιό καλά από το πεζοδρόμιο από το οποίο πρέπει να ψοφολογήσεις. Τώρα. Κάντο. Τώρα. Πήδα ,μωρή καριόλα! Πήδα γαμώ τη μάνα σου! Πήδα ρε πούστη μου, μας τα' χεις πρήξει, περιμένουμε τόση ώρα εδώ έξω να πέσεις και δεν πέφτεις! Ρε πήδα γαμώ το Θεό σου, πήδα ρε πούστη μου γιατί βαρέθηκα. Σε βαρέθηκα ρε! Το καταλαβαίνεις; Σε βαρέθηκα. Πήδα από την κωλοταράτσα σου γιατί σε βαρέθηκα. Βαρέθηκα να σ' ακούω. Βαρέθηκα να σε βλέπω. ΣΕ ΒΑ ΡΕ ΘΗ ΚΑ. »
     Η εκτροπή φυσικά μπορεί να εκτραπεί εκ νέου ,εκθετικά. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα, αν το 2ο ενικό μετατραπεί σε 1ο πληθυντικό.
Τι είναι χειρότερο από το να ακούς μία φωνή; Το να ακούς 10 φωνές.
[Νεαρός άνδρας] «Τι λέει ρε μαλάκα την ακούς; Ρε μαλακισμένο, δε σου είπαμε ότι υπάρχουμε; Μας έχεις πρήξει τ' αρχίδια με τις πίπες που λες ,ρε πούστη μου. /σιγά/ Ρε Γιάννη δεν την αντέχω άλλο μίλα της εσύ.»
[Νεότερος άνδρας]«Μη λες ονόματα ρε μαλάκα γαμώτο!»
[Γυναίκα]«Θα σκάσετε ρε πούστη μου; Να σου πω καριολάκι,θα ψοφήσεις να τελειώνουμε να φύγουμε; Άμα ψοφήσεις θα φύγουμε αμέσως στο υποσχόμαστε.» 
       Δεν υπάρχει λόγος να συνομιλεί κανείς με τις φωνές. Όσο κι αν προσπαθήσεις είναι αδύνατον να νικήσεις την επιχειρηματολογία τους γιατί το λογικό σύστημα είναι όλο δικό σου και βρίσκεσαι μέσα σε αυτό.
Κάθε προσπάθεια εκλογίκευσης ,λοιπόν, επουλώνεται άμεσα από τις φωνές ,και επειδή είναι αδύνατο να βγεις από αυτό το σύστημα, είναι αδύνατο να εντοπίσεις τα λογικά σφάλματα.
Για να ανακεφαλαιώσουμε:
       Είναι πολύ κομβικό, λοιπόν, και απαραίτητο, να σκέφτεσαι όχι στο 2ο ενικό,
όχι στο 2ο ενικό,
όχι στο 2ο ενικό,
όχι στο 2ο ενικό,
αλλά στο πρώτο ενικό πρόσωπο. Αυτό το μισητό "εγώ είμαι", "εγώ υπάρχω", "εγώ σκέφτομαι απαρέγγλιτα και '''''ελεύθερα''''' επειδή δεν ακούω φωνές", αυτό το απεχθές, εγωιστικό, αφηγηματικά ντεκαβλέ, γραμματικό πρόσωπο του ρήματος, είναι ο μονόδρομος και η ιερά οδός, είναι ο χρυσός κανόνας της συλλογικής πεπατημένης του νοείν
και μην τολμήσεις να διανοείσαι αλλιώς
Η σκέψη δεν είναι ελεύθερη. Η φαντασία πρέπει να περιστέλλεται. Η τρέλα είναι κοντά. Καρτερεί. Αγρυπνείτε.
«Κόψε τις μαλακίες ,καριολάκι. Ακόμα εδώ είμαστε.» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου