Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Autistic Spectrum Disorder


   Ας βουτήξουμε στη σκατίλα του διεφθαρμένου αστικού πολιτισμού, φορώντας το καλό μας μαγιό· εκείνο το ολόσωμο με τις λευκές και κόκκινες ρίγες και την τρύπα στην θέση της κωλοτρυπίδας.Ας αφεθούμε να πνίξουμε στην ασχήμια του τίποτα καθετί όμορφο ή "κάτι", που με κόπο κατασκευάσαμε. Ας βουτήξουμε στη σκατίλα όπως τα παιδιά της Φύσης του Μεσαίωνα που η Ιερά Εξέταση αποκάλεσε μάγισσες, ελπίζοντας να εξαγνιστούμε μαρτυρικά στις φλόγες της απόλυτης αποχαύνωσης.
   Εναλλακτικός υπέρτιτλος/ υπότιτλος/ τιτλότιτλος :  
1. Χάου άι λέρντ του ριλάξ αντ λάβ δε μπόμπ.
1,5. EIN KPOP REQUIEM
2. Γιατί δε μπορώ να σταματήσω να βλέπω αυτό το βίντεο και άλλα παραμύθια.
Δεν είναι μόνο το πόσο καλοστημένη είναι η παραγωγή, ο ηλίθιος επαναλαμβανόμενος ήχος (όχι δεν είναι μουσική · ας μη φθείρουμε τις λέξεις),τα φωτάκια που αναβοσβήνουν προς τέρψιν επιληπτικών κρίσεων, to robo boogie και τα ωραία ρούχα. Η κινησιολογία (χορογραφία) του βίντεο αποτελεί ,συγχρονικά, την ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΠΤΙΚΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ για αυτή τη βιομηχανία εκατομμυρίων. Το άψυχο ανδρείκελο και οι μαριονετίστες του. "Look ,Gepetto! I'm a real live boy!" Πάνω από όλα είναι το άδειο εκτελεστικό βλέμμα αυτού του metrosexual διάφυλου γευστικού Ζόμπι από τας Ανατολάς. Αυτό με μαγνητίζει περισσότερο. Ο κύριος Τίποτας που καλοπληρώθηκε για να "μην είναι", αλλά και για να "μην είναι" και κανείς άλλος ας με τραβήξει λοιπόν μαζί του στην Κόλαση.Το λυπάμαι, το μισώ , το σιχαίνομαι και το αγαπώ αυτό το άμοιρο, άθλιο (αχρείο) πλάσμα.
   Ο Slavoj Žižek λέει πως η εμμονή μας με τέτοια βίντεο εξηγεί γιατί κατα-διαβρωμένες ιδέες όπως ο Καπιταλισμός συνεχίζουν να κυριαρχούν παρότι, κανείς σχεδόν, δεν τις πιστεύει πια.
   Αυτό το τραγούδι με σκοτώνει λίγο λίγο σα φιλικός καρκίνος.

"Bad art is more tragically beautiful than good art 'cause it documents human failure." Ο ΤΡΙΣΤΑΝ ΡΕΒΕΡ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.













                                       





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου