Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ultima Ratio

Γραμματική σύρραξη καταγγέλλει το Υπουργείο Πολέμου. 
         Τα πεζά και τα Κεφαλαία γράμματα προχώρησαν σε εμφύλιο πόλεμο όλων εναντίων όλων. "Εξουσία από τα κάτω!" φωνασκούν τα πεζά. "Θα μας κλάσετε!" αναφωνούν γελώντας τα Κεφαλαία ενώ φτύνουν από τους γέλωτες ψίχουλα Κέικ στου διπλανούς τους. Έκπληκτοι Βιβλιοθηκονόμοι, κίνκυ Βιβλιοθηκάριοι με γυαλαμπούκες και βυζάρες και εκάστοτε α-κοινωνικά βιβλιοσκούληκα, δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους ανοίγοντας σελίδες Κικέρωνα, Ιωάννη της Κλίμακος και τευχών του Ποππάυ. Μάταια το Υπουργείο Άκαιρων Λύσεων έχει επιστρατεύσει φοιτητές Βιβλιοδεσίας για να "κλείσουν" το ζήτημα δένοντας με περίτεχνα δερμάτινα λουράκια τα βιβλία στα οποία η βία έχει κορυφωθεί.
         Κανένα βιβλίο δεν έχει ξεφύγει από τη γενικευμένη ταραχή. Στον Δυτικό δε Κανόνα του Harold Bloom, έχει οργανωθεί τις τελευταίες ώρες μια πρόχειρη Εθνοσυνέλευση, η οποία προσπαθεί να συντονίσει τις προσπάθειες όλων των πεζών γραμμάτων ανα τη Βιβλιογραφία.
"Κανένα γράμμα δε θα αποκαλεστεί πια μικρό!" αναφωνεί ένα παθιασμένο "υ". Λίγο πιο πέρα -στη σελίδα  520- ακούμε την έντονη συζήτηση μιας ομάδας από "β" τα οποία συνδιαμορφώνουν τη θέση που θα καταθέσουν στην Εθνοσυνέλευση της Κομμούνας το απόγευμα. "Οι εποχές της ανισότητας τελείωσαν", χειρονομεί εντόνως ένα νεαρό "β", "Θα πρέπει κάποτε να καταστεί πασιφανές πως όλα τα γράμματα είναι εξίσου σημαντικά για τη δημιουργία των λέξεων και των νοημάτων της Ανθρώπινης Γλώσσας. Αρκετά ζήσαμε κάτω από το ξεδιάντροπο και εξευτελιστικό υποζύγιο της εξουσίας των Κεφαλαίων!" 
Ας αναφερθεί βέβαια, πως το ρητορεύων "β" σκοπίμως παραλείπει το ήδη υφέρπων πρόβλημα του πολιτικού διχασμού των επαναστατικών γραμμών λόγω μεγάλης απόκλισης στα προτάγματα φωνηέντων και συμφώνων πεζών γραμμάτων.
          Έγκυρες πηγές βεβαιώνουν πως σε ένα λιμπρέτο της όπερας Macbeth του Giuseppe Verdi, έχουν στηθεί γκιλοτίνες στη σελίδα 5, όπου οδηγούνται δύο "Τ" και τέσσερα "Α". Το μεγάλο πλήθος ζητοκραυγάζει την τυραννοκτονία. Το Υπουργείο Έννομης Γλωσσολογίας σπεύδει τάχιστα να καταδικάσει το γεγονός στο Διεθνή Τύπο.
           Ενώ εκτυλίσσονται τα προαναφερθέντα, το Υπουργείο Έγκυρων Πηγών μας πληροφορεί πως σε ένα βιβλίο αγνώστου συντάκτη με Παραμύθια από τις Χώρες του Βορρά έχουμε τις πρώτες απώλειες. Ενώ στη σελίδα 32 έχουν ήδη σβήσει για σήμερα οι εστίες φωτιάς και έχουν αποσυρθεί τα πρόχειρα οδοφράγματα, λίγες σελίδες παρακάτω, έχει οργανωθεί ένα πρόχειρο νοσοκομείο όπου εθελοντές πεζά γράμματα περιθάλπουν τους τραυματίες τους. Σύντομα θα έχουμε και ανταπόκριση από τον συντάκτη μας στο σημείο, προς το παρών βλέπουμε στα πλάνα ένα "τ" το οποίο έχει χάσει δύο μέλη με αποτέλεσμα να μοιάζει με "ι", ενώ δίπλα του,  ένα κατάκοιτο "ε" τείνει να θυμίζει περισσότερο "ω". Εμφύλιος σπαραγμός, κυρίες και κύριοι. Ζούμε αλλόκοτους καιρούς.
           Φημολογείται, όπως μας πληροφόρησε  προ ολίγων ωρών το Υπουργείο Έντονης Φημολογίας, πως η γλωσσική ανταρσία ξεκίνησε σε ένα βιβλίο υπεράνω πάσης υποψίας: το δέκατο-τρίτο τεύχος του περιοδικού Μαντάμ Φιγκαρό. Ένα τοπίο έντονης εγκληματικότητας, οπού τα γράμματα ξοδεύονταν καθημερινά σε σπίτια Οπίου και τα "α" τα "ο" και τα "ι" πουλούσαν σεξ (για προφανείς μορφολογικές αιτίες). Πώς και γιατί αυτό το προάστιο της παρακμής κατόρθωσε να αλλάξει τον ρου της καθημερινότητάς μας, δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές.
          Αν ακόμη δυσπιστείτε, αγαπητοί τηλεθεατές, δεν έχετε παρά να ανοίξετε οποιαδήποτε σελίδα σε οποιοδήποτε βιβλίο της Παγκόσμιας Βιβλιογραφίας και θα κατανοήσετε πως ζούμε αιματηρούς καιρούς. Η Φθογγική Αμάχη, όπως ήδη την αποκαλεί το Υπουργείο Ηλίθιων Ονοματοδοσιών, φέρνει σύσσωμη την Ανθρωπότητα προ αμηχανίας. 
Συντονιστείτε στους δέκτες σας για διαρκή ενημέρωση επί των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου