Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΜΟΝΟΖΥΓΩΤΙΚΑ ΔΙΔΥΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ


Αν η ζωή ήταν RPG θα την έπαιζα όλη μέρα
ΠΛΟΚΗ: 'Ενας gamer που δεν έχει ζωή [homestuck, shut-in, nolifer, basementdueler, παρέχονται εδώ ως επίσημες ορολογίες από την Ψυχιατρική Επιστήμη]. Όπως οι περισσότεροι αυτο-εξόριστοι/αυτο-εσώκλειστοι, ένας συνδυασμός φόβου και ανικανότητας δικαιολογούν την προτίμησή του στον online Παιχνιδόκοσμο από τον irl Σκατόκοσμο. Είναι οι ίδιες παράμετροι που του χρησιμεύουν και ως δικαιολογίες για την κατάστασή του, για την οποία ενίοτε γκρινιάζει (κυρίως γκρινοιάζει). Σε μια έκλαμψη μηδενιστικού αστεϊσμού δηλώνει βρωντόφωνα: "Αν η ζωή ήταν RPG θα την έπαιζα όλη μέρα!" Η φράση εδώ σημαίνει, πως για αυτόν τα mmorpg είναι μια εύκολη και ευχάριστη διαδικασία την οποία γνωρίζει να επιτελεί αποτελεσματικά, (σε αντίθεση με την υλική ζωή), και αν η τελευταία (πραγματική ζωή), προσομοίαζε περισσότερο τα πρώτα (mmorpg), θα ασχολούνταν μαζί της αρκετά περισσότερο ή με κάποιο εμφανή ζήλο. Το επόμενο πρωί ξυπνά και η πραγματική ζωή του έχει μετατραπεί σε online παιχνίδι ρόλων με πολλαπλούς παίκτες (Η ευχή του έγινε πραγματικότητα). 
ΤΕΛΙΚΟ ΠΛΑΝΟ: Βλέπουμε να τον απομακρύνει  από το σπίτι του, ασθενοφόρο της Ψυχιατρικής Κλινικής. Τον μεταφέρουν λευκόστολοι με φορείο, ενώ βρίσκεται σε κατατονική κατάσταση και ακινητοποιημένος με λουριά.


Αν η ζωή ήταν RPG θα την έπαιζα όλη μέρα
ΠΛΟΚΗ: Ένας άνθρωπος ξυπνά και η ζωή του έχει μετατραπεί σε roleplaying game τύπου Dungeons and Dragons. Συνειδητοποιώντας με αυτή τη γελοιώδη οντολογική μεταστροφή που ερήμην του συνέβη στο (ατομικό)  Σύμπαν του, την ασημαντότητα της ανθρώπινης ζωής, και δη της δικής του, η οποία με το τελευταίο συμβάν  του δείχνει κραυγαλέα πως τούτος ο κόσμος είναι για γέλια και δεν χρειάζεται να τον παίρνουμε στα σοβαρά, αποφασίζει να επιδοθεί σε ολοήμερο αυνανισμό αφήνοντας στην άκρη σαθρές ψευδαισθήσεις για στόχους, όνειρα, κοινωνία και ανεκτό βίο. Ενστερνίζεται έτσι μια μηδενιστική στάση απέναντι στη ζωή τελώντας ενσυνείδητα την ασημαντότερη των ενεργειών, πλέον όμως ορίζοντάς την ως πυλώνα της ύπαρξής του, ειρωνευόμενος τον κόσμο του και αρνούμενος να συμμετέχει στο φιάσκο που του παραδόθηκε. Την μπαίζει ξαπλωμένος σε ένα τολκινικό πράσινο λιβάδι, αγνοώντας επιδεικτικά το party  του που περιμένει να ξεκινήσουν την πρώτη αποστολή, μέχρι που αρχίζει να αιμοραγεί από την πολύωρη κακοποίηση του πέους του. Ο Dungeon Μaster ρίχνει το ζάρι, Damage : 5. Συνεχίζει να αιμορραγεί. Ξανά.  Damage: 4. Life: -3. O χαρακτήρας του πεθαίνει και κανείς στο party δεν έχει προλάβει να μάθει resurection spells.
Insert coin to continue playing
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
ΤΕΛΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: GAME OVER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου