Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

superior preserved head


/εισαγωγή λογοτεχνικής σύμβασης:/ Μια φορά και έναν καιρό, /:εισαγωγή λογοτεχνικής σύμβασης/ υπήρχε μια αηδία που λεγόταν άνθρωπος . Γύρω από την αηδία που λεγόταν άνθρωπος υπήρχε, περιτριγυρίζοντάς τον σιχαμένα αλλά δευτερευόντως, ένας χώρος φωτισμένος με το λευκό φως του ψυχιατρείου, τον ήχο του νίον, ως λευκή, μικροαστική κουζίνα.
/καταστρέφοντας τη σύμβαση του αφηγητή:/ Σε ένα άλλο επίπεδο , / :καταστρέφοντας τη σύμβαση του αφηγητή/ κάθε συγγραφέας έχει τις ιδεοληψίες του. Θα πρέπει να γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων στον αναγνώστη, ότι υφίσταται μια ανώφελη εσωτερική ανάγκη διάθλασης του προσώπου του πρωταγωνιστή.
Επιλογή φύλου: ενοχλητική
Επιλογή φυσικών χαρακτηριστικών: λιγότερο .
Επιστρέφοντας στο προηγούμενο επίπεδο, (η διαστρωμάτωση της πραγματικότητας σε επίπεδα ισούται με διαστρωμάτωση ιδεών και μόνο. Η πραγματικότητα ως πνευματική υπόσταση. Παρωχυμένος ιδεαλισμός), :
Λευκό τραπέζι- λευκή κουζίνα- λευκό ψυγείο- λευκός νεροχύτης- λευκοί τοίχοι- λευκό ταβάνι.
Πάνω σε μια κίτρινη καρέκλα καθόταν ο άνθρωπος, καπνίζοντας, προσθέτοντας γκρι λωρίδες καπνού στην λευκή πανδαισία ( ειρωνική χρήση της λέξης). Εισπνοή- τίναγμα του κεφαλιού προς τα πάνω- εκπνοή καπνού προς το ταβάνι. Το ταβάνι φαινόταν αδιάφορο- καμία αντίδραση.
Σάπια πουτάνα” ξεστόμισε ο άνθρωπος χωρίς ακροατήριο. Έσβησε το τσιγάρο του με τη γκριμάτσα ημι- αηδίας που προκαλεί η νικοτίνη και βγήκε έξω από το διαμέρισμα με επιθετικό βάδισμα.


Κακόμοιροι ζωντανοί





superior preserved head

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου